égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Cryoterápiás szemölcs eltávolítás az arcon

Az úgynevezett lapos szemölcsök apró, bőrszínű kinövések, melyek a kezek és a lábak mellett az arcon is gyakran megjelenhetnek. Utóbbi esetben nem ajánlatos házilag próbálkozni a szemölcs eltávolítással, mindenképpen érdemes felkeresni egy bőrgyógyászt.

A legajánlottabb kezelési mód a cryoterápia, azaz a fagyasztásos szemölcs eltávolítási eljárás, mely során a bőrgyógyász folyékony nitrogén segítségével pusztítja el a szemölcsöt. A következőkbe azt mutatjuk be, hogy pontosan mi az arcon végzett cryoterápiás kezelés folyamata.

  1. A kezelés megkezdése előtt a bőrgyógyász először is megtisztítja, majd szárazra törli az érintett bőrterületet. Ezután alaposan megvizsgálja a szemölcsöt, hogy megállapítsa, milyen mélyen nyúlik be a bőr alá és pontosan mekkora a területe, hiszen a kezelés csak akkor lehet hatásos, ha a teljes szemölcsöt sikerült megfagyasztani.
  2. Ezután a cryoterápiás készüléket a szemölcs fölé helyezi, majd közepes erősséggel rányomja 15-20 másodpercig, közben vigyázva arra, hogy ne érje fagyás az egészséges bőrt. Könnyű megállapítani, hogy mely területek kaptak kezelést, hiszen ott a szövet fagyott fehérré válik, majd körülbelül egy perc múlva kipirosodik. Ugyanazt a területet egy kezelésen belül nem szabad többször megfagyasztani.
  3. Ezután nincs más dolgod, mint figyelni a szemölcs változásait. Két-három héten belül jelentősen lecsökkenhet a mérete, sőt, akár teljesen el is tűnhet. Előfordulhat, hogy két vagy három kezelésre is szükség van a teljes sikerhez.

Ha több szemölcs is található az arcodon, érdemes hármasával-ötösével kezelni őket. Ha valamelyik a szemhéjadon vagy az orrodon helyezkedik el, a cryoterápia kockázatos megoldás lehet.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll