égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Bővebben, tudományosabban a szemölcsökről és a cryoterápiáról

Mikor, hogyan alakul ki szemölcs?

Elsősorban a legyengült immunrendszerű embereknél és gyermekeknél jelenik meg szemölcs, de bárki elkaphatja; sőt mi több, bizonyos országokban az egészségtelen életmód és a higiénia hiánya miatt a népesség közel 50%-át érinti a probléma.

A humán papillomavírus (HPV)  a hámsejteket fokozott osztódásra készteti, ennek eredménye a bőrön látható szemölcs

Számos fajtája ismert: A legelterjedtebb, a közönséges szemölcs főleg gyermekeknél alakul ki a kézen, a talpon vagy a térden, némelykor az arcon is.

A talpi szemölcs is jellemzően a fiatalabb korosztályra jelent veszélyt. A bőrön mozaikszerűen felületesen terjedni képes, érintésre fájdalmas lehet. A fertőzés gyakran uszodákban és közös zuhanyzókban terjed tovább.

A genitális szemölcs főként nemi érintkezés során terjed tovább. Hosszú ideig is lappanghat akár, és akadálya lehet a felhőtlen nemi életnek.

A szemölcsöt okozó vírus nagyon ellenálló, a teljes felépülés akár 1-2 évig is eltarthat; Érdemes tehát körültekintően járni el, és megelőzni a betegséget a személyes higiéniára való fokozott ügyeléssel(saját törülköző kizárólagos használata, közös helységekben szandál viselése stb.)

Mi a teendő akkor, ha már megtörtént a baj és elkaptuk a szemölcsöt?

Erre általában kétféle metódust alkalmaznak. A leggyakoribb ezek közül a sebészi eltávolítás (öltésekkel vagy anélkül) illetve a kauterizáció (égetéses eltávolítás)

A legújabb, korszerű, hatékony módszer a cryoterápia, mely fagyasztás útján segít megszabadulni a kellemetlen bőrhibáktól; nagy előnye, hogy fájdalommentes és esztétikus is, szinte teljesen hegmentesen gyógyít.

Mire alkalmazható még a cryoterápia?

Az olcsón, egyszerűen és biztonságosan alkalmazható Cryo Success cryoterápiás termék nem csak szemölcsök de más bőrbetegségek kezelésére (Keratózisok -jóindulatú bőrfoltok vagy rák előtti bőrfoltok, melyek 30 éves kor fölött alakulnak ki)is alkalmazható. Fontos tudni, hogy alkalmazása nem terjed ki az említett genitális szemölcsre; ha ilyet észlel, akkor forduljon mihamarabb bőrgyógyászhoz.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll