égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Beavatkozás nélküli módszerek a szemölcs eltávolításra

Hogyan működik a szalicilsavas ecsetelő és az immunerősítő?

A szemölcsöket vírusok okozzák, melyek a szervezetbe jutva a bőr alatt gyökereket alakítanak ki, melyekből aztán kinő a bőrfelszín fölé nyúló szemölcs. Ezek, bár többnyire ártalmatlanok, fizikai vagy esztétikai kellemetlenségeket okozhatnak, ezért érdemes mielőbb a szemölcs eltávolításon gondolkodni.

Több olyan szemölcs eltávolítási módszer is létezik, melyekhez nincs szükség beavatkozásra, ilyen például a szalicilsavas ecsetelő vagy az immunerősítő, mely gyógyszer és injekció formájában is elérhető. A következőkben ezek működéséről és a cryoterápiával való összehasonlításukról lesz szó.

A beavatkozás mentes szemölcs eltávolítás menete

Szemölcsök esetén az orvosok gyakran ajánlják a szalicilsavas ecsetelőket, melyek gyakran recept nélkül is hozzáférhetőek a patikákban. Ezek kétféleképpen fejtik ki hatásukat. Először is behatolnak a szemölcs gyökerébe és igyekeznek elpusztítani azt. Ha ez sikerül, a szemölcs is elhal vele együtt. Emellett a sav károsítja a bőrt, ezt a sérülést érzékeli az immunrendszer és megkezdi a gyógyítási folyamatot, ami közben a szemölcsöt is megtámadja és megpróbálja elpusztítani.

Emellett léteznek immunerősítő gyógyszerek és injekciók is, melyek megerősítik a test természetes védekezőképességét, hogy az ezáltal képes legyen leküzdeni a szemölcsöt okozó vírust. Ezeknek a módszereknek a hátránya, hogy eredményességül bizonytalan és akár hónapokig is eltarthat, mire egy szemölcs ilyen módon teljesen eltűnik.

Cryoterápia – A gyorsabb megoldás

A fagyasztásos szemölcs eltávolítási módszer különösen ajánlott a feltűnő helyen lévő vagy makacs szemölcsök esetében. Alkalmazása biztonságos és az olyan modern készülékek, mint például a Cryo Success, rendkívüli pontossággal irányíthatóak. A cryoterápia a többi orvosi beavatkozással ellentétben nem jár vérzéssel, így csökken a továbbfertőzés veszélye, sőt, a bőr meg is erősödik a kezelt területen, így a kiújulás veszélye is csökken. A módszer fájdalommentes, így gyermekeknél is alkalmazható. A cryoterápiával már az első kezelés során megszűnik a tünetek nagy része és semmilyen utókezelést nem igényel.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll