égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Szemölcs eltávolítás uszodaszemölcsök esetén

Az uszodaszemölcsök vagy molluscum szemölcsök a gyermekeknél a leggyakoribbak, de felnőtteknél is kialakulhatnak. Ezek testszínű vagy rózsaszín kinövések, melyek teljesen ártalmatlanok, de elhelyezkedésüktől függően okozhatnak fájdalmat vagy kellemetlen látványt nyújthatnak, ezért ajánlott a szemölcs eltávolítására törekedni.

Szemölcs eltávolítás uszodaszemölcsök esetén

  1. A legtöbb esetben az uszodaszemölcsök egy-két éven belül maguktól elmúlnak, ezért sokan nem is foglalkoznak velük, hacsak nem zavaró vagy jól látható helyen helyezkednek el.
  2. Ha a szemölcs eltávolítás mellett döntesz, kérd ki orvosod véleményét a lehetőségekről. Többnyire gyógyszeres kezelés, lézeres égetés, hagyomány műtét, kaparás és cryoterápia közül választhatsz.
  3. A gyógyszeres kezelés gyakran sokáig elhúzódhat, az égetés, kaparás és a műtét pedig fájdalommal és vérzéssel jár. A vérzés továbbfertőzést okozhat, ezért ezek helyett a módszerek helyett érdemes a cryoterápiát választani. Ez nem jár fájdalommal, ugyanakkor rendkívül hatékony: már az első kezelés után megszűnik a tünetek nagy része. Mindemellett megnöveli a bőr természetes védekezőképességét, így meggátolva a szemölcs újbóli kialakulását.

Tippek és tanácsok

A szemölcsök családon belüli terjedését megakadályozhatod azzal, hogy nem adod kölcsön törölköződet és más személyes tárgyaidat családtagjaidnak. Ne kapard, piszkáld a szemölcsöt, mert ezzel bőröd más részeit is megfertőzheted. Ne próbálj ki semmilyen házi praktikát anélkül, hogy szakemberrel beszéltél volna, mivel ezzel akár súlyosbíthatod is a problémát.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll