égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Az otthoni tüzek és égési sérülések megelőzése

Kerüljük el a háztartási égési sérüléseket!

A főzés következtében kialakuló otthoni tüzek nagyon gyakoriak. Sajnos sok haláleset is bekövetkezik az ilyen balesetek során. Lássunk néhány tanácsot, melyek segítségével könnyebben elkerülhetjük ezeket a helyzeteket és a belőlük fakadó égési sérüléseket!

Szereljünk fel tűzjelző berendezést a házunkban! Érdemes minden emeleten, valamint minden hálószoba környékén elhelyezni egyet. Mindig ellenőrizzük, hogy megfelelően működnek-e, az elemeket legalább évente egyszer cseréljük ki!

Soha ne főzzünk olyan hosszú, bő ujjú felsőben, amelybe a gáztűzhely lángja könnyen belekaphat!

Fordítsunk kellő hangsúlyt a biztonságra! A házban lévő elektromos vezetékeket ellenőriztessük szakemberrel legalább tízévente. A kandallót, a kemencét és a kéményt érdemes minden évben egyszer ellenőriztetni és kitisztíttatni.

Ha dohányzunk, figyeljünk arra, hogy ezt mindig csak kint tegyük! A cigarettacsikket oltsuk el vízben mielőtt a szemetesbe dobnánk, de még inkább próbáljunk meg minél előbb felhagyni a dohányzással. Ez a káros szenvedély számos balesetet okoz, emellett pedig a saját és a környezetünkben élő emberek egészségét egyaránt károsítja.

Legyünk felkészülve egy esetleges tűzesetre és égési sérülésekre! Tartsunk otthon tűzoltó készüléket, és tudjuk azt is, hogy hogyan kell használni! Az égési és egyéb sérülések ellátása legyen a lakásunkban megfelelő kötszer! Ajánlott az aluderm kötszercsalád alkalmazása. Ezek a kötszerek alumínium-bevonattal készülnek, három rétegből állnak, nem ragadnak a sebbe, elősegítik a sérüléseink gyors gyógyulását.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll