égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Az idősgondozásban fellépő testi zavarok – A felfekvés

Milyen tünetekre számíthatunk az idősgondozás során?

Az öregedés folyamatában az ember teste leépül, ami miatt gyakran szükségessé válik az idősgondozás. Az idősek könnyebben kapnak el betegségeket, fertőzéseket, az immunrendszerük jelentősen gyengül.

Az egyik leggyakoribb ilyen betegség a felfekvés. Ez lényegében a nyomás hatására létrejött szövetelhalás. Könnyebben alakul ki azok esetében, akiknek rossz a keringésük és érzékeny a bőrük. A felfekvéses tünete először a nyomás hatására jönnek létre, főleg azokon a testtájakon, ahol a bőr alatti zsírréteg vékony.

Hogyan kezelhető a felfekvés?

A felfekvés kezdeti szakaszában csak bőrpírt tapasztalunk. Ezt alkoholos kezeléssel, hintőporozással vagy hidratáló krémek használatával kezelhetjük. Kissé súlyosabb esetben a bőr elvékonyodik az adott szakaszon. A seb gennyező is lehet. Hámhiány alakul ki. Ilyen esetekben először is fertőtleníteni kell a sebet, majd hámosító kenőcsöt vihetünk fel a sérült bőrre. Fedjük le ezt egy steril lappal, kötszerrel, amely nem ragad a sebbe. Ajánlott az aluderm kötszerek alkalmazása.

A felfekvés legsúlyosabb esetében a bőr kékesen elszíneződik, érzéketlenné válik, majd elhal. Ezt a stádiumot házi praktikákkal már nem tudjuk kezelni, orvosi beavatkozásra van szükség. Sebészeti úton eltávolítják az elhalt bőrrészt. Azonban a műtét után heg maradhat vissza.

A felfekvés megelőzésére figyeljünk arra, hogy a beteg alatt az ágynemű mindig ráncmentes legyen. Cseréljük gyakran az ágyneműt, hogy az mindig tiszta legyen! Illetve gondoskodjunk arról is, hogy a beteg ne töltsön túl hosszú időt egy testhelyzetben.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll