égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Az idősgondozás otthon

Hogyan ápoljon egy idős embert otthonában

Egy idős emberről gondoskodni, különösen az idősek fizikai és érzelmi szükségleteit ellátni mindenkinek nehéz feladat. Egy idős ember, aki elvesztette a párját, több figyelmet kíván, ha pedig esetleg beteg is, akkor még aggódunk is érte, és a róla való gondoskodás sokkal több, mint pusztán időráfordítás és bevásárlás. Ahhoz, hogy képesek legyünk a legjobb gondoskodást biztosítani egy idősödő hölgy, vagy úr számára kulcsfontosságú, hogy megértsük szükségletit.

Amikre szüksége lesz az idősgondozáshoz:

  • Egészséges háttér
  • Elsősegély hívószámok listája
  • Családi tárgyak, mint például fotók
  • A kedvenc időtöltések, tevékenységek ismerete
  • Egy ütemterv a látogatásokra és egyéb feladatokra

Hogyan kell gondoskodni egy idősödő emberről otthonában

Az idős ember egészségi állapota

Az első feltétele annak, hogy egy idősebb emberről gondoskodni tudjunk, hogy teljes mértékben megértjük az egészségi állapotát. Az információt közvetlenül orvosától, vagy ápolójától szerezzük be, ezzel megakadályozva, hogy a gondozásra szorult személytől romló memóriájának köszönhetően esetlegesen téves információkat kapjunk.

Elsősegély hívószámok

Amikor egy idős emberről gondoskodunk, nagyon fontos, hogy tartsunk egy listát elérhető helyen az elsősegélyt nyújtó helyek, kórházak, ügyeletes orvosok telefonszámaival, címével, arra az esetre, ha bármilyen probléma adódna.

A régi szép emlékek

Ha megkérjük az idős embert, hogy beszéljen a régi szép emlékeiről, ezzel a gondolkodtatással szinten tarthatjuk elméjét, miközben a szép időkre emlékezik. Egy fotó, egy régi levél, vagy más szentimentális dolgok szintén elősegítik a kommunikációt és témát adnak az időseknek, amiről tudnak beszélgetni.

Időskori aktivitás fontossága

Kitalálni olyan aktív tevékenységeket, amelyeket az idős ember szeret csinálni, elengedhetetlen feltétele, hogy megfelelően tudjunk gondoskodni a jó egészségi és mentális állapotáról. Aktivitásának szinten tartása életbevágóan fontos eleme egy idős ember gondozásának élete utolsó éveiben.

Ápolási ütemterv

Ha az idős hölgy, vagy úr ideje egy részét egyedül tölti, akkor rendkívül hasznos ötlet a menetrendet, ütemtervet tartalmazó papírt olyan helyen hagyni, ahol láthatja és könnyen hozzáférhet. Ez a menetrend tartalmazza a látogatókat, a látogatások időpontját vagy bármilyen eseményt, tevékenységet, így tudhatják, hogy mire számítsanak.

Tippek és figyelmeztetések az otthoni idősgondozáshoz

  • Ha segítséget kérünk a környező közösségtől, az gyakran további erőforrásokat biztosít az idős ember gondozásában. Amennyiben megengedhetjük magunknak, akár kereshetünk megfizethető szakképzett ápoló szolgáltatást is.
  • Egy súlyos egészségi gondokkal küzdő idős embert nem szabad egyedül hagyni. A krónikus betegség következtében könnyebben történhet sérülés, rosszullét, ami akár halálhoz is vezethet. A pontos információkat a betegség jellegéről, várható nehézségeiről amennyiben lehetséges az idős ember ápolójától, vagy orvosától kérdezze meg.

Forrás: ehow

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll