égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Az elsősegélydobozok tartalma és összeállítása

Mi kerüljön az elsősegélydobozba?

Azt bizonyára sokan tudják, hogy az esetleges balesetek minél gyorsabb ellátása érdekében minden járműben kötelező elsősegélydobozt tartani. Ha ez hiányzik, vagy a ládában lejárt szavatosságú termékek vannak, akkor a rendőrök azonnali bírságot szabhatnak ki. Ezért fontos, hogy gyakran ellenőrizzük a ládában lévő felszereléseket, és szükségszerűen cseréljük is le azokat egy gyógyszertárban!

De vajon mit rejtenek az elsősegélydobozok?

Ha a személyautónkhoz szeretnénk elsősegélydobozt beszerezni, akkor számos különböző tartalmú és árú csomag közül választhatunk. Nincsen egy központi csomag, amelyet kötelező használni, hanem többféle felszerelést tartalmazó csomagot vehetünk. Vannak azonban olyan eszközök, amelyek minden elsősegélydoboznak a részét képezik.

A ládák kötelezően tartalmaznak steril gyorskötöző pólyákat, valamint steril mull-lapokat, amelyek a sebek bekötözésére, lefedésére szolgálnak. Többek között találunk a dobozban gumikesztyűt, ragtapaszokat, ollót, lélegeztető kendőt, valamint sebfertőtlenítő szert is.

Az elsősegélyládában lévő kötszerek és egyéb elsősegélynyújtó felszerelések a gyártástól számított három éven belül használhatók fel. Ha valamelyik termék szavatossági ideje lejárt, akkor azt minél hamarabb le kell cserélni, hiszen az egy baleset esetén használhatatlan. A lejárt szavatosságú sebtapasz például egyáltalán nem ragad, tehát semmire nem megyünk vele.

Nagyon fontos betartani azt a szabályt is, hogy az elsősegélyládát a járműben mindig könnyen elérhető helyen tartsuk, hiszen egy baleset esetén csak így nyújtanak gyors segítséget.

Mivel érdemes feltöltenünk, kiegészítenünk elsősegélydobozunkat?

Otthoni elsősegélydobozunkat érdemes kiegészítenünk aluderm és Soft1 sebtapaszokkal és kötszerekkel. Az aluderm termékek előnye, hogy felszínükön vékony alumíniumréteg található, mely a középső, nedvességzáró rétegbe vezeti a vért és egyéb váladékokat, így tisztán tartva a sebet és megakadályozva a beleragadást.

A Soft1 tapasz remekül alkalmazható például kötések készítésére, rögzítésére, mivel nem ragad a bőrhöz, csak önmagához, így eltávolítása nem jár kellemetlenségekkel és nem hagy ragacsos foltokat.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll