égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Az elhalt bőr eltávolítása az égési sérülésekből

Az égési sérülések fájdalmasak lehetnek, viszkethetnek és egyéb kellemetlenségeket okozhatnak a gyógyulási folyamat során, de a sérülés kialakulása után a megfelelő tisztítással sokat tehetünk ezen tünetek enyhítéséért. Az égési sérülés kezelésének egyik fontos eleme az elhalt bőr eltávolítása, ebben a cikkben főképp erről lesz szó.

Hogyan távolítsuk el az égési sérülés során elhalt bőrt?

Először is hűtsük le az égett területet azáltal, hogy legalább tíz percig hűvös víz alá tartjuk. Ezután megkísérelhetjük eltávolítani az elhalt bőrt úgy, hogy langyos, szappanos vizes anyagdarabbal áttörölgetjük. Ha a bőrön hólyagok is megjelentek, ügyeljünk rá, hogy ne fakasszuk ki ezeket, mert az megnövelné a fertőzésveszélyt.

Az elhalt bőr eltávolítása szintén az esetleges fertőzések elkerülése miatt fontos, mivel az élettelen bőrdarabok alatt könnyedén elszaporodhatnak a kórokozók.

Ha az eddigi próbálkozások nem hoztak eredményt, keressünk egy ollót. Fontos, hogy mielőtt a sebhez érnénk vele, öt percig áztassuk orvosi alkoholba. Ezután óvatosan távolítsuk el vele az elhalt és az esetlegesen kifakadt hólyagokból hátramaradt bőrt. Legyünk nagyon körültekintőek, csak akkor vágjunk bele egy lógó bőrdarabba, ha biztosak vagyunk benne, hogy az már elhalt.

Az égési sérülés további ellátása

Ezután ismét mossuk meg az égési sérülést szappanos vízzel, óvatosan paskoljuk szárazra, majd kenjük be fertőtlenítővel. Ezt követően helyezzünk rá kötést, mely megvédi majd a kórokozóktól és a külvilág egyéb káros hatásaitól. A Burn Free égési kötszerek használata különösen ajánlott, mivel ez hydrogél tartalmának köszönhetően folyamatosan hűti az égett bőrt, ezzel csökkentve a fájdalmat. Nagy előnye még, hogy nem ragad a sebbe, így nem okoz fájdalmat és nem tépi fel azt a kötszer cseréjekor.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll