égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Az elfertőződött égési sérülések kezelése

Az égések súlyos sérülések, ezért nagyon finoman és óvatosan, nagy körültekintéssel kell őket kezelni. Ha az égési sérülés elfertőződik, akkor annak állapota később még tovább súlyosbodhat, valamint a fertőzés is továbbterjedhet.

A fertőzés elkerülése égési sérülések esetén

Az elfertőződés megelőzésére figyeljünk oda arra, hogy az égett bőrrész tiszta és fertőtlenített legyen. Mossuk meg az érintett területet langyos víz és szappan segítségével! Semmiképpen ne próbálkozzunk az esetleges hólyagok kilyukasztásával! Viseljünk olyan ruhadarabokat, amelyek kényelmesek, lengék, és olyan anyagból készültek, amely nem irritálja a sérült bőrt!

Soha ne tegyünk vajat vagy tejfölt az égési sérülésre, hiszen ez lassítja a gyógyulás folyamatát, valamint elősegíti a seb elfertőződését.

Ha az égési sérülésünk mégis elfertőződne, akkor az a legfontosabb teendő, hogy megakadályozzuk a fertőzés továbbterjedését és a sérülés állapotának további romlását. Helyezzünk egy mull-lapot az égett bőrre, majd tekerjük ezt körbe kötszerrel azért, hogy a mull-lap ne tudjon elmozdulni.

Azonban a kötés ne legyen olyan szoros, hogy akadályozza a vérkeringést! A kötést legalább kétnaponta cseréljük le! Tisztítsuk rendszeresen a sebet langyos vízzel és szappannal! Használjunk antibakteriális krémet a sérülés fertőtlenítésére!

Ha a sérülés nagyon erős fájdalommal jár, akkor szedhetünk recept nélkül kapható fájdalomcsillapítót.

Elfertőződött égési sérülés esetén azonnal forduljunk orvoshoz, aki további segítséget nyújt a sebek kezelésében!

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll