égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Az elektromos égési sérülések kezelése

Mi a teendő áramütés esetén?

Elektromos égési sérülés akkor alakul ki, ha egy ember bőre működésben lévő elektromos eszközzel érintkezik, ezáltal az áram a testén keresztül halad át. A sérülés lehet első-, másod- vagy akár harmadfokú is.

Az égési sérülés súlyossága nagyban függ attól, hogy a test mennyi ideig érintkezett az elektromos berendezéssel. Azonban az erős elektromos áram nemcsak égési sebet okozhat, hanem károsodhatnak a belső szervek is, szívritmus-zavar léphet fel, sőt akár meg is állhat a sérült szíve.

Az elektromos égési sérülések ellátása

Ha a környezetünkben valaki elektromos áram általi sebesülést szenved, figyeljünk oda a következőkre!

Azonnal értesítsük a mentőket!

Ne érjünk a sérülthöz, hiszen ha az elektromos forrás nem szűnt meg, a sérülthöz hozzáérve ránk is átterjedhet az áram. Ehelyett keressünk egy szigetelő tárgyat (ami nem vezeti az elektromos áramot)! Erre megfelelő lehet valamilyen fából vagy műanyagbók készült eszköz.

Vizsgáljuk meg a sebesültet! Ellenőrizzük a légzését és a pulzusát!

Előzzük meg a sokkos állapot kialakulását! Fektessük a sérültet a hátára, legjobb ha a lábát a magasba emeljük. A sokk jellemző tünetei a hűvös, nyirkos tapintású bőr, a sápadtság és a szapora pulzus.

A mentők megérkezéséig megpróbálhatjuk kezelni a sebet. A sérült bőrt takarjuk be valamilyen steril anyaggal, ami nem ragad bele a sebbe! Ne használjunk vizet vagy jeget az égési fájdalmak enyhítésére. Súlyos égési sérülés esetén ne próbáljuk meg eltávolítani a ruhát a roncsolt bőrről, hiszen azzal feltéphetjük a sebet.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll