égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Az elektromos égési sérülések kezelése

Az áramütés amellett, hogy égési sérüléseket okoz, az izomszöveteket is károsíthatja, befolyásolhatja a belső szervek működését és akár szívleállást is okozhat, ezért a többi égési sérüléshez képest is komolyabban kell kezelni.

A kezelés megkezdése elektromos égési sérülés esetén

A legelső teendőnk, hogy meggyőződünk róla, hogy a sérült kellő távolságban van-e az áramforrástól, ha veszélyes közelségben van, kapcsoljuk le az áramot, mielőtt hozzáérnénk, mivel ha figyelmetlenek vagyunk, mi is áramütést szenvedhetünk. Mindenképpen hívjunk orvosi segítséget, áramütés esetén a legjobb, ha legalább néhány napig megfigyelés alatt tartják a sérültet.

Ha ezekkel végeztünk, elkezdhetjük a sérült ellátását. Először is ellenőrizzük, hogy a sérültnek van-e pulzusa és lélegzik-e. Ha mindent rendben találunk, csak utána kezdjük meg az égési sérülés ellátását.

Az égési sérülés ellátása

Távolítsuk el a ruhadarabokat a sérült területről, kivéve akkor, ha beleégtek a bőrbe. Ilyenkor ne próbáljuk meg rángatással, tépéssel eltávolítani az égett szövetet, mert az komoly fájdalmakkal jár és súlyosabbá teszi a sérülést. Ezután helyezzünk rá steril gézlapot vagy kötszert, a további ellátását pedig bízzuk a mentőkre.

Előzzük meg a sokkot

Ügyeljünk rá, hogy a sérült nyugodtan maradjon, ha lehetséges fektessük le úgy, hogy a feje valamelyest alacsonyabban legyen, mint a mellkasa, a lábait pedig polcoljuk fel.

Győződjünk meg róla, hogy nincsenek-e további sérülései, az áramütés következtében az emberek általában elveszítik az irányítást testük felett, ami nagyobb esésekhez, így akár csonttörésekhez is vezethet.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll