égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Az égési sérülések kockázata

Milyen veszélyeket rejtenek magukban az égési sérülések?

Égési sérülés akkor alakul ki, ha a bőrünk forró felülettel vagy folyadékkal érintkezik. Amíg a kisebb égések gyakran előfordulnak, és ezeket otthon is kezelhetjük, addig a komolyabb égések orvosi ellátást igényelnek.

Az égéseket a mélységük és súlyosságuk alapján első-, másod-, harmad- és negyedfoú kategóriákba soroljuk. Az elsőfokú égési sérülések a legkevésbé súlyosak. Pirossággal, bőrduzzanattal és fájdalommal járnak. A másodfokú égéseknél hasonlóak a tünetek, csak ezek erősebben jelentkeznek, illetve hólyagok is kialakulhatnak a sérült bőrfelszínen. Harmadfokú égéseknél a bőr zsibbadttá, érzéketlenné válhat.

Az égési sérülés súlyosságát az is befolyásolja, hogy mekkora testfelület égett meg, roncsolódott. Ha az égett bőrfelszín aránya eléri gyermekeknél a 10%-ot, felnőtteknél a 15%-ot, az már komoly sérülésnek számít. Az égés helye szintén befolyásolja az égés súlyosságát. A kézfej, a talp és az arc különösen érzékeny területek. Ezekkel miden esetben forduljunk orvoshoz!

Az apró égési sérülések általában néhány nap leforgása alatt maguktól meggyógyulnak. Az első- és másodfokú égési sebek gyógyulása néhány hetet vesz igénybe. A harmadfokú égésnél ez a folyamat hónapokig, de akár évekig is eltarthat. A másod-és harmadfokú égési sebek után heg maradhat a bőrön. Az ilyen sérülések esetén a fertőzések elkerülésére is kellő hangsúlyt kell fordítani.

Az égési sérülések a gyermekek és az idősebb korosztálybeliek esetében még súlyosabbak, hiszen az ő bőrük sokkal vékonyabb és érzékenyebb.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll