égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Az égési sérülések főbb típusai

A bőrünk égése általában a magas hőmérsékletnek köszönhető, amely roncsolja a bőr szöveteit. Az égés sérülést okozhatja tűz, forró folyadék vagy gőz is. Azonban más veszélyforrások is vannak, amelyek a bőrünk megégéséhez vezethetnek.

Az égési sérülések fajtái és kiváltó okai

Ha a testünkben elektromos áram vezetődik végig, az elektromos égési sérülést okozhat. Az égési sérülés a testünknek azon a pontján következik be, ahol az áram be- illetve kilép. Az áramütés még ennél is veszélyesebb, ugyanis az a szív megállásával járhat együtt. Természetesen ez nem jelent feltétlenül azonnali halált. Gyors elsősegélynyújtással megmenthető a sérült élete.

A forrázások olyan esetben jönnek lére, amikor a bőrünk forró folyadékkal érintkezik. A forrázások igen súlyosak, sőt akár halálosak is lehetnek elsősorban a fiatalok (kisgyermekek) és az idősek esetében. Ennek az az oka, hogy az ő bőrük vékonyabb, kevésbé ellenálló, valamint az immunrendszerük is gyengébb.

A napégés nem a Nap melegének, hanem az abból érkező sugárzásoknak köszönhetően következik be. Ennek hatására a bőr fájdalmassá válik, bőrpír alakul ki. (Súlyosabb esetben akár hólyagok is.) A napégést megelőzhetjük, ha megfelelő faktorszámú napfényvédő krémet használunk, illetve ha nem tartózkodunk a déli órákban a napon. A napégési sebek néhány nap elteltével gyógyulásnak indulnak. A bőr gyakran lehámlik. Tudnunk kell azonban, hogy a bőr minél többször szenved ilyen égési sérülést, annál nagyobb a bőrrák kialakulásának a kockázata.

Kémiai égési sérülésről akkor beszélünk, ha a sebet valamilyen maró hatású folyadék -többnyire sav vagy lúg- okozta. Ilyen esetekben fontos, hogy az égést okozó anyagot minél előbb eltávolítsuk a bőrünkről a sérülés terjedésének megállítása érdekében.

Milyen kötszerek ajánlottak égési sérülés esetén

A Burn Free termékcsalád égési gélje és kötszerei remekül hűtik az égési sérülést, ezzel megállítva a hőhatás terjedését a bőr mélyebb rétegei felé. A kötszerek remek védelmet nyújtanak a sebnek a külvilág káros hatásaival szemben és nem ragadnak a sebbe, így a kötszer cseréje sem okoz fájdalmat vagy irritációt.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll