égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

A tábortüzek által okozott égési sérülések ellátása

Az erdei kirándulások számos veszélyt jelentenek. Sajnos évről évre rengetegen halnak meg tábortüzek, illetve a tábortüzekből kiinduló erdőtüzek következtében elszenvedett égési sérülések következtében.

Az égési sérülés ellátása

A tábortüzek okozta égések a komoly égési sérülések közé tartoznak, ugyanis egy kirándulás során nagy az esélye a sebek elfertőződésének. Mivel ilyen helyzetekben talán nem tudunk orvost hívni és messze vannak a kórházak vagy az orvosi rendelők, ezért mindenképpen érdemes tisztában lennünk azzal, hogy hogyan tudjuk az efféle sebeket helyben ellátni. Ha megoldható, akkor tartsuk folyó víz alá a roncsolt bőrrészt tíz percen keresztül. Amennyiben erre nincs lehetőségünk, akkor helyezzünk vizes borogatást a sebre ugyanennyi időre.

A sérültet fektessük le, és takarjuk be alaposan, hogy elkerüljük a kihűlést! A hidratáltság fenntartása érdekében pedig itassunk minél több vizet a beteggel!

Távolítsuk el a ruházatot az égett bőrrészről, de csak abban az esetben, ha az nem ragadt bele a sebbe! Ha nem lehet könnyen eltávolítani a sérült ruháit, akkor ne erőltessük, ne tépkedjük, hiszen a seb feltépésével egyrészt rosszabb állapotúvá válik a sérülés, másrészt könnyebben elfertőződik. Ha le tudjuk venni az égett ruhát, akkor a helyére tegyünk egy tiszta, puha anyagdarabot!

Ha az égési sérülés olyan súlyos, hogy hólyagok alakulnak ki a bőr felületén, akkor azokat semmiképpen ne nyomkodjuk, ne próbáljuk meg kilyukasztani őket! Amilyen hamar csak lehetséges, hívjunk orvosi segítséget!

Mindig legyen nálunk Burn Free égési gél és kötszer, mivel ezek hatékonyan hűsítik az égési sérülést, ezzel csökkentve a fájdalmat és megakadályozva a káros hőhatás terjedését.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll