égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

A tábortűz okozta égési sérülés elkerülése

A sátorozás egy nagyon kellemes szabadtéri program. A sátorozás során pedig elengedhetetlen a tábortűz gyújtása. Azonban figyelmesnek kell lennünk, hiszen a tábortüzek komoly égési sérüléseket okozhatnak.

Ha leülünk a tábortűz köré, akkor forró tűzlángok közelében vagyunk. A fa égése során szikrák csaphatnak ki a levegőbe, amelyek könnyen érintkezhetnek akár a bőrünkkel is.

Vajon hogyan segítheti az égési sérülések elkerülését a megfelelő ruházat?

Viseljünk megfelelő méretű ruhadarabokat! A túl bő ruhákba könnyebben belekapnak a lángok, ezért veszélyes lehet a viseletük a tábortűz környezetében. Válasszunk például olyan farmernadrágot, amely leér a bokánkig. Felsők közül is érdemes olyan darabot felvenni, amely hosszú ujjú, ezáltal több bőrt eltakar.

Természetesen az sem jó, ha a ruhánk túl szoros. Bár a szűk ruhák nem befolyásolják a bőrünk égését, azonban a kényelmi szempontokról sem szabad megfeledkeznünk. A túl szoros ruhák nem alkalmasak egy kellemes sátorozás esetében.

Ha tábortűz közelében vagyunk, akkor érdemes zárt cipőt viselnünk! A fent említett okokból kifolyólag a szandálok vagy a papucsok nem védik meg a bőrünket a tűzből kicsapódó szikrákkal és az így kialakuló égési sérlülésekkel szemben.

A ruhánk anyaga sem elhanyagolható. Válasszunk természetes, pamutruhákat! A műszálas darabok irritálják a bőrt, így kényelmetlenebb a viseletünk, valamint nagyon gyúlékonyak.

Emellett érdemes alaposan körbekeríteni a tűzrakóhelyet, hogy a tűz kialvása után, véletlenül se tévedhessünk a forró parázs tájékára a sötétben.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll