égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

A szemsérülések megfelelő ellátása

Balesetek bármikor bekövetkezhetnek, nagyon fontos, hogy ilyenkor hideg fejjel, minél előbb cselekedni tudjunk. A szemsérülés különösen kényes és fájdalmas dolog. A következőben arról lesz szó, mit érdemes tenni, ha a szemünket éri baleset.

Ha vegyszer kerül a szemünkbe

Ha valamilyen maró vegyszer fröccsen a szemedbe és kontaktlencsét viselsz, azonnal vedd ki, mivel a kontaktlencse mögé befolyva, a vegyszer közvetlenül a szaruhártyát éri majd, ami komoly fájdalmakat és akár látáskárosodást is okozhat.

A szemedbe került vegyszert minél előbb bő, hideg vízzel öblítsd ki. Az öblítést körülbelül 15 percen keresztül végezd.

Ezután azonnal hívj segítséget vagy menj el a legközelebbi orvosi rendelőbe. Ha lehetséges, mutasd be a vegyi anyag csomagolását az orvosnak.

Ha szilárd tárgy kerül a szemünkbe

Ha valamilyen tárgy kerül a szemedbe, ne kezdd el dörzsölgetni a szemedet, mert azzal csak további irritációkat és sérüléseket okozol. Ha az apró tárgy vége kiáll, megpróbálhatod eltávolítani, de mindenképpen vedd figyelembe a következő tanácsokat:

  • Alaposan mosd meg a kezedet, ezzel elkerülve a további irritációt vagy fertőzést.
  • Próbáld meg vízzel kiöblíteni a tárgyat a szemedből. Ha nem megy, finoman emeld meg a felső szemhéjadat és kissé húzd rá az alsóra. Ez minden bizonnyal könnyezést okoz majd, ami szintén segíthet a tárgy eltávolításában.
  • Ha a tárgy érezhetően az alsó vagy a felső szemhéjad alatt helyezkedik el, akkor megpróbálhatod kitörölni onnan egy nedves ruhadarab segítségével. Ha ez sem hoz eredményt, keress fel egy orvost.
A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll