égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Szemölcs eltávolítás – a szemölcsökről bővebben

Mi az a szemölcs és hogyan alakul ki?

A szemölcsök kialakulásáért a humán papillomavírus, röviden HPV felelős. A szemölcsök leggyakrabban a végtagokon, elsősorban az ujjakon, kézfejen és a talpon jelennek meg.

Általában nem fertőzőek, minden beavatkozás és kezelés nélkül 2 éven belül eltűnnek. (Ez az idő a gyermekeknél még rövidebb, nagyjából 6 hónap.) Szükségessé válik azonban a kezelés, ha a szemölcs fájdalmas, vagy esetleg újabbak alakulnak ki. Vegyük sorra, hogy mit kell tennünk ebben a helyzetben!

Mivel a nedves környezet kedvez a szemölcs kialakulásának és terjedésének, ezért cseréljük le gyermekünk cipőjét egy kényelmesebb, lazább darabra, amiben jobban szellőzik a lába.

Mossuk meg a gyermek lábát rendszeresen, majd szárítsuk meg alaposan! Minden esetben mossunk kezet, mielőtt hozzáérünk a szemölcshöz! Figyelmeztessük gyermekünket arra, hogy ő se fogdossa a testén lévő szemölcsöket, hiszen ez kedvez a továbbterjedésüknek.

A szemölcs eltávolítása

Gyógyszertárakban vagy drogériákban kapható olyan szalicilsav-tartalmú ecsetelő, amely a szemölcs otthoni kezelését teszi lehetővé. Alkalmazzuk az ecsetelőt a használati útmutatónak megfelelően –általában naponta egyszer vagy kétszer. A kezelt testfelületről az elhalt bőrt például habkővel távolíthatjuk el.

Vágjunk ki apró, a szemölcsre illeszkedő darabokat egy sebtapaszból, és fedjük be velük a gyermekünk talpán található szemölcsöket egyesével! Hat nap elteltével levehetjük a tapaszokat. Áztassuk langyos vízbe a gyermek lábát, majd habkővel óvatosan dörzsöljük át a szemölcsök környékét az elhalt bőr eltávolítása érdekében! A kezelést még egyszer megismételhetjük, illetve annyiszor hat napig végezzük, ahányszor szükségesnek érezzük –egészen két hónapig.

Biztosabb és gyorsabb módszer a croterápia, azaz a szemölcsök fagyasztásos úton történő eltávolítása. Ez amellett, hogy fájdalommentes, nem okoz vérzést és hegesedést sem, így a kényes területeken is bátran alkalmazható.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll