égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

A szemölcsökön túl – A bőr jóindulatú daganatai

A szinte mindenki által ismert szemölcsök mellett bőrünkön egyéb elváltozások, daganatok is megjelenhetnek. A következőkben azt igyekszünk bemutatni, hogy hogyan különböztethetjük meg a bőrön megjelenő ártalmas daganatokat a jóindulatúaktól.

A daganatok sejtelburjánzást jelentenek. Ilyen esetekben bizonyos szövetek sejtjei rendellenesen osztódnak. Így van ez a jó- és rosszindulatú daganatok esetében egyaránt. A kettő között az a jelentős különbség, hogy a jóindulatú daganatoknál a rendellenesen osztódó sejtek jól körülhatároltak, ezért sebészeti úton könnyebben el lehet őket távolítani.

Ezzel ellentétben a rosszindulatú daganatok szövevényesek, szabálytalanok, így az eltávolításuk szinte lehetetlen, illetve az egyenetlen határfelszínről könnyen szakadnak le sejtek. Ezek a sejtek a vérárammal a test bármely pontjára eljuthatnak. Így képződnek az áttétek.

A két leggyakoribb lágyrésztumor a fibróma és a lipóma. Ismerkedjünk meg ezekkel!

A fibróma egy kicsi, piros vagy barna színű elváltozás, amelyet a bőr alatti puha kötőszövet felhalmozódása, elburjánzása okoz. Legtöbbször a lábon jelentkezik, és gyakran viszkető érzéssel jár együtt. Ha bármilyen fájdalmat okoz, akkor műtéti úton eltávolítható.

A lipóma kerek vagy ovális alakú csomók, daganatok összessége. Ez a zsírszövet jóindulatú burjánzása következtében alakul ki. Leggyakrabban nőknél alakul ki, különösen a felsőtesten, a nyakon és a karon. A lipóma általában jóindulatú, azonban szükséges szövettani vizsgálatokra járni, főként, ha bármilyen változást tapasztalunk. Ha az elváltozás rosszindulatúvá válik, akkor műtéti beavatkozásra van szükség.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll