égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

A rotátor köpeny-sérülés kiváltó okai

A kifejezés talán nem hangzik mindenkinek ismerősen, vagy legalábbis nem mindenki tudja, hogy pontosan mit takar. A rotátor köpeny egy ín, amely a vállban található. Ez egy gyakran sérülő, komoly tünetekkel járó sebesülés. Még az olyan egyszerű, hétköznapi cselekvéseket, mint a fésülködés, a fogmosás vagy a felöltözés is nehézzé, fájdalmassá teszi.

Pontosan milyen sérülésről van szó?

A rotátor köpeny nevű ín sérülésekor az nem kapcsolódik megfelelően a csont fejéhez. Az ín sérülése először lehet enyhébb is, majd a terhelés hatására súlyosbodhat. Az ín elszakadását okozhatja például egy nehéz tárgy felemelése.

A szakadásnak két típusa van: a részleges szakadás esetében sérülnek a szövetek, de nem válnak szét teljesen, míg a teljes szakadásnál a szövet kettéválik. Az inak szakadása legtöbbször a tapadási pontjuknál következik be (azon a részen, ahol a csonthoz kapcsolódnak.)

A rotátor köpeny ín sérülése történhet hirtelen (például esés vagy nehéz tárgy emelése következtében), illetve fokozatosan. Az ínszakadás valószínűsége tehát az idő előrehaladtával nő.

Ha olyan tevékenységet, sportot végzünk, amely során tartósan meg kell erőltetnünk a vállunkat, akkor nőhet az efféle balesetek kockázata.

Idősebb korban lassul, romlik a szövetek vérellátása. A rossz vérellátás miatt a szövetek kevésbé tudnak hatékonyan működni, nő a sérülés veszélye.

Míg a fiatalok körében a hirtelen ínszakadás a jellemző, addig a sérülés másik típusa elsősorban a negyven év feletti korosztályt érinti. Közöttük is főként azokat, akik olyan munkát végeznek, vagy olyan sportot űznek, amely során gyakran kell a fejük fölé emelni a kezüket.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll