égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

A nyelven lévő szemölcs eltávolítása

Szemölcs eltávolítás és megelőzés

Mielőtt számításba vesszük a szemölcs eltávolítási módszereket, fontos tudnunk, hogy a szemölcs egy a legyengült immunrendszert megtámadó vírus, a HPV okozza. A HPV egy rendkívül virulens testet megfertőző kórság, mely a test különböző részein akár egyszerre több kinövést is okozhat.

A szemölcsök azonnali kezelésre szorulnak, ezzel megakadályozható a további szemölcsképződés és a súlyosabb betegségek kialakulása is, mint a nőknél a méhnyakrák.

A nyelvi szemölcs komoly problémát jelenthet, mivel akadályozza, nehezíti az étkezést. A kezelés mikéntje nagyban függhet a betegség előrehaladottságától; minden esetre ajánlott orvoshoz fordulni legelőször.

Az ajánlott kezelés ilyen esetben legtöbbször a bántó tünetek megszüntetésével kezdődik.

A gyakran alkalmazott helyi antivirális krém csökkenti az irritáló érzést, a helyi érzéstelenítő pedig segít ha a szemölcs fájdalmas vagy égő érzéssel jár.

A nyelvi szemölcs esetében azonban a krémek alkalmazása  a száj kémiai anyagok iránti érzékenysége miatt nem mindig éri el a kívánt hatást.

Különösen hosszabb távon jobban járunk ha más szemölcs eltávolítási metódust keresünk. Ezek lehetnek a lézer terápia vagy helyileg alkalmazott interferon alfa injekció. Mind közül a legkedveltebb, leghatékonyabb azonban a cryoterápia. A cryoterápia során folyékony nitrogénnel vagy dinitrogén-oxiddal lefagyasztjuk majd eltávolítjuk a szemölcsöt. Az eljárás csökkenti méretüket  valamint a továbbterjedés esélyét. A cryoterápia általában fájdalommentes is, azonban ebben az esetben a nyelv nagy érzékenysége miatt a szemölcseltávolítás akár fájdalmas is lehet.

Legjobb persze, ha megelőzzük a bajt; egészséges étrenddel megerősítjük immunrendszerünket, ügyelünk a személyes higiéniára; emellett óvszer használattal is elejét vehetjük a kellemetlen HPV fertőzésnek, annak érdekében, hogy ne szoruljunk nyelvi szemölcs eltávolításra.

Ha mégis megtörtént a baj, érdemes a bőrgyógyászok által alkalmazott Cryo Success készüléket keresni, melynek használata fájdalommentes és gyors megoldást kínál a szemölcs eltávolításra. A tünetek többségét már az első kezelés során elmulasztja.

Forrás: wartremovalhpv.com

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll