égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

A napvédő krémek mindössze 25%-a véd hatékonyan a napégéstől

sunscreenEgy amerikai felmérés szerint a napvédő krémeknek csak a 25%-a nyújt hatékony védelmet a káros UV sugarak ellen, ami azt jelenti, hogy többségüket hiába kenjük magunkra, ugyanúgy ki vagyunk téve a nap okozta égési sérüléseknek és egyéb káros hatásoknak.

Az amerikai Enviromental Working Group (EWG) több mint 1400 olyan napvédő krémet, napolajat és sminkeszközt tesztelt, melyek jelenleg is a piacon vannak és úgy reklámozzák magukat, hogy a napsugárzással szemben is védenek.

Az eredmény kiábrándító volt: a kipróbált termékeknek mindössze 25%-a váltotta be a reklámokban ígérteket, ami a napégéstől és az UV sugarak egyéb káros hatásaitól való védelmet illeti.

„A jelenleg forgalomban lévő napvédő krémek túlnyomó többsége egyáltalán nem olyan jó, mint ahogy azt sokan hiszik” – mondta Sonya Lunder, az EWG egyik vezető elemzője.

Bár az elmúlt 35 évben nagy figyelmet kapott a bőr közvetlen napsugárzástól való védelme, a leghalálosabb bőrrákfajta, a melanoma kialakulásának gyakorisága a háromszorosára nőtt. Ebben szerepet játszhatnak a félrevezető reklámok is.

Lunderék azt tanácsolják, mindenki olyan napvédő termékeket válasszon, melyek orvosilag is elismertek vagy korábban beváltak. Akik azonban továbbra is bizonytalanok, inkább maradjanak minél többet árnyékban és ellenőriztessék rendszeresen bőrüket.

Milyen termékeket ne használjunk?

  • Spray kiszerelésű napvédőket: Többnyire csak felületesen vonják be a bőrt, ráadásul a kipárolgó gázok belélegzése is káros lehet.
  • Túl magas faktorú (pl. 50 fölött) naptejek: Ezek többnyire csak nagyon kis mértékben védik a bőrt és a magas faktorszám félrevezető lehet.
  • A-vitamin (retinyl palmitate) tartalmú termékek: Az A-vitamin ismert öregedés gátló hatásáról, a retinyl palmitate – az A-vitamin azon formája, mely leggyakrabban megtalálható a naptejekben – azonban orvosi kísérletek szerint felgyorsítják a bőrrák kialakulását napsugárzás hatására.

Ha Te is olyan naptejet „fogtál ki”, mely nem nyújt elegendő védelmet és napégést szenvednél, ajánljuk a BurnFree termékeket, melyek gél és kötszer formájában is kaphatóak. Azonnal hűsítik az égett bőrt, ezzel megakadályozva, hogy a felszíni égési sérülés a mélyebb rétegekben is károkat okozzon. Gyógynövénytartalmuk miatt kizárható az allergiás reakciók lehetősége és csökkentik az égési sérüléssel járó fájdalmat is.

Forrás: MedicalNewsToday

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll