égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

A napégés lehetséges szövődményei – A bőrrák fajtái

A bőrrák az egyik leggyakoribb rákos megbetegedés

Köztudott, hogy a bőrrák egyik típusának kialakulása elsősorban a Napból érkező UVA és UVB sugaraknak a hatása. Ez a betegség sajnos sok ember esetében jelentkezik, ugyanis nem fordítunk kellő figyelmet a megfelelő napvédő krémek kiválasztására és alkalmazására.

Szerencsére azonban ez a betegség kezelhető. Az enyhébb formája speciális krémekkel vagy fényterápiával, a súlyosabb változata pedig műtéttel gyógyítható.

A Spinalioma nevű bőrráktípus legnagyobb veszélye, hogy könnyen képez áttéteket. Ezt a betegséget nemcsak káros sugárzás, hanem különböző kémiai anyagok is okozhatják. Ha időben észlelik, akkor ez is gyógyítható sugárkezeléssel vagy műtéti úton.

A bőrrák legveszélyesebb fajtája a Melanoma malignum nevű. Ezt a betegséget elsősorban az UVA és UVB sugarak okozzák, valamint a nagy anyajegyekből is kiindulhat. Ennek a betegségnek az esetében is nagy az áttétek kialakulásának az esélye. Szerencsére azonban időben észrevéve ez is gyógyítható.

Mint láttuk a bőrrák némely típusát egy kis odafigyeléssel megelőzhetjük. Nagyon fontos, hogy legalább évente eljárjunk az ajánlott bőrgyógyászati kezelésre.

Ha új anyajegyek létrejöttét figyeljük meg a bőrünkön, vagy a meglévőek rendellenes alakúak vagy méretűek lesznek, akkor azonnal keressünk fel egy bőrgyógyászt!

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll