égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

A másodfokú égési sérülések otthoni kezelése

A kis kiterjedésű másodfokú égési sérülések többnyire nem igényelnek orvosi ellátást. Ha megfelelően kezeljük őket, anélkül elmúlnak, hogy bármiféle további kockázatokat rejtenének magukban.

Hűtsd le a másodfokú égési sérülést

  • Az elsőfokúhoz hasonlóan a másodfokú égési sérülést is vízzel ajánlott lehűteni. A hűtést addig végezzük, amíg a fájdalom el nem múlik. Ez többnyire 15-30 percet vesz igénybe. A hideg víz csökkenti a bőr hőmérsékletét és megakadályozza, hogy káros hőhatás továbbterjedjen.
  • Ne használjunk jeget vagy jeges vizet, mert az tovább szöveti károsodásokat okozhat a sérült területen.
  • Vegyél le minden olyan ékszert, ruhát, melyek akadályozhatják az égési sérülés ellátását vagy kellemetlenségeket okozhatnak, ha az égés helyén duzzanat jelenik meg.

Tisztítsd meg a másodfokú égési sérülést

  • Mossunk kezet alaposan, mielőtt hozzáérnénk a sebhez, mivel könnyedén elfertőződhet.
  • Ha hólyagok jelennek meg a bőrön, ne lyukasszuk ki azokat.
  • Tisztítsuk meg a sérült területet szappannal és vízzel. Az elhalt bőr nagy részét el tudjuk távolítani ezzel a módszerrel. Ha ezzel készen vagyunk, egy tiszta törülközővel itassuk szárazra az érintett területet.
  • Kenjük be a sebet égési géllel. A Burn Free gél használata ajánlott, hiszen ez hatékonyan hűsíti a bőrt, csökkenti a fájdalmat, nem okoz allergiás reakciókat és a kórokozók elszaporodását is megakadályozza, ezzel csökkentve a fertőzések lehetőségét.
  • Sprayket és vajat ne használjunk, mert ezek nem engedik távozni a hőt a bőrből.

Mikor van szükség kötszerre?

Ha az égett területen hólyagok jelennek meg, de nem lyukadtak ki, akkor valamilyen égési gél, kenőcs is elegendő a sérült terület kezelésére. Ha a hólyagok kilyukadtak, érdemes kötszert alkalmazni a fertőzések elkerülése miatt. A Burn Free kötszerek alkalmazása rendkívül egyszerű, nem ragadnak a sebbe és a gélhez hasonlóan hűsítik a bőrt és csökkentik a fájdalmat.

Ha az égési sérülés valamelyik végtagot érinti, igyekezzünk minél többször fölemelni azt az első egy-két napban, hogy csökkentsük a dagadást. Használjuk sérült végtagunkat a normális mértékben, hogy az újjá formálódó bőr ne legyen túl szűk.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll