égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

A manuka méz, mint sebkezelési csodaszer

phoney1_1457599cA méz használata bevett szokás volt a 20. században, az elfertőződött sebek gyógyítására, de a penicillin felfedezése és széleskörű elterjedése után háttérbe szorult.

A régi sebkezelési mód most ismét egyre nagyobb népszerűségnek örvend, mivel már orvosilag is bizonyított a hatásossága. Kiderült, hogy a különleges, Új-Zélandon fellelhető manuka cserje virágából készülő manuka mézet még az antibiotikumoknál is eredményesebben lehet használni, hiszen azokat a baktériumokat is elpusztítja, melyek ellenállnak az antibiotikumos kezeléseknek.

„A laboratóriumi tesztek során egy kis adag méz is elég volt a baktériumok nagy részének elpusztításához. A manuka mézzel előre bekenve a sebet, megakadályozhatjuk a fertőzés kialakulását” – áll a kutatások összegzésében.

A manuka méz hatásossága abban rejlik, hogy magas cukortartalma miatt olyan vízmentes környezetet teremt a seben, melyben a kórokozók képtelenek életben maradni. Emellett a benne található enzim ki mennyiségű hidrogén-peroxidot termel, mely szintén elősegíti a fertőtlenítő hatást, emellett szabályozza az oxigénellátást is, ezzel elősegítve a gyógyulást.

A méz emellett kiválóan alkalmazható még égési sérülésekre, rovarcsípésekre és akár gombás fertőzésekre vagy pikkelysömörre is.

Ha sebkezelési céllal vásárolunk manuka mézet, figyeljünk rá, hogy a címkén fel legyen tüntetve az UMF (Unique Manuka Factor – Egyedi Manuka Faktor) érték, mely a méz antibakteriális hatékonyságát jelöli, a benne lévő aktív anyagok alapján. Ez az érték 0 és 30 között lehet.

Ha egy manuka méz UMF értéke 0 és 9 között van, akkor az nem alkalmas sebkezelési és egyéb gyógyászati célokra. A 10 és 20 között lévő UMF értékű méz már alkalmazható terápiás célokra, az efölött lévők azonban már túl erősek, kellemetlen égető, szúró érzést okozhatnak a bőrön.

Forrás: Mercola.com

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll