égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

A leggyakoribb tévhitek az Alzheimer-kórral kapcsolatban

Az idősgondozással foglalkozóknak sajnos sok esetben szembe kell nézniük az Alzheimer-kór tüneteivel is. A rettegett betegséggel kapcsolatban az évek során rengeteg tévhit elterjedt, a következőkben ezeket igyekszünk eloszlatni, hogy segítsünk a kór jobb megértésében.

1. Tévhit: Az Alzheimer-kór megelőzhető.

Bár a kutatók egyre többet tudnak a betegségről, az egyelőre még mindig nem ismert, hogy az agysejtek miért kezdenek tömeges pusztulásba. Ettől függetlenül érdemes megfelelően étkezni és egészséges életet élni, mert bizonyos megfigyelések szerint a magas vérnyomással, magas koleszterinszinttel rendelkezőknél és szívbetegeknél nagyobb valószínűséggel alakul ki a kór.

2. Tévhit: Csak az időseket támadhatja meg az Alzheimer-kór.

Tény, hogy az Alzheimer-kór leggyakrabban a 65 év fölötti korosztálynál jelentkezik, ugyanúgy megtámadhat a 30-as, 40-es vagy 50-es éveikben járó személyeket is.

3. Tévhit: A demencia az időskor természetes velejárója.

A természetes feledékenység és a demencia két teljesen különböző dolog. Ha valakinek egy kissé lassabbá válik a gondolkodása, elfelejt egy korábbi eseményt vagy azt, hogy hová tette a kulcsait, az teljesen természetes idősebb korban. Ha azonban valaki nehezen ismeri ki magát ismerős környezetben, ahol már hosszú évek, évtizedek óta él vagy nem ismeri fel a rokonait, az már komolyabb gondokra utalhat.

4. Tévhit: Az alumínium Alzheimer-kórt okoz.

Az 1960-as években terjedt el az a vélemény, mely szerint az alumínium lehet az Alzheimer-kór egyik kiváltója. Későbbi kutatások során kiderült, hogy nincs valós, kimutatható kapcsolat az alumínium és az Alzheimer-kór között, de a tévhit azóta is tartja magát. Sok edény, italos doboz és egyik, mindennapi használati tárgy készül alumíniumból, így mindannyian komoly veszélyben lennénk, ha ez igaz lenne.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll