égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

A leggyakoribb nyári sérülések elkerülése

Óvjuk meg gyermekeinket a szünidei veszélyektől!

A nyári iskolaszünet ideje alatt körülbelül 20%-kal több gyermeket kell orvoshoz vinni valamilyen sérülés miatt. Még riasztóbb statisztika, hogy az Egyesült Államokban egy évben a három hónapos nyári szünet alatt ugyanannyi 14 éves vagy annál fiatalabb gyermek leli halálát valamilyen baleset következtében, mint az ezen kívüli kilenc hónapban összesen.

Szerencsére egy kis odafigyeléssel könnyedén megakadályozhatóak a komoly sérülések. A következőkben erről lesz szó.

Otthon

Minden évben sok gyermek sérül meg úgy, hogy kiesik az ablakon. Az ablakok csukva tartása nem mindig jelent megoldást a problémára, hiszen a modernebbek úgy készülnek, hogy belülről történő nyomás hatására könnyedén kilökhetőek legyenek lakástüzek és egyéb életveszélyes helyzetek esetén.

Mindig figyelj oda a gyermekekre és tartsd zárva az ablakokat. A nagyobb biztonság érdekében szerelj fel biztonsági rácsokat az emeleti ablakokra. Ezeket ütközőkkel is kiegészítheted, melyek megakadályozzák az ablakok szélesre tárását.

A kertes házban élőknél a nyárhoz hozzá tartoznak a kerti sütögetések. A tűzrakó helyek mellett a grillsütők is komoly égési sérüléseket okozhatnak. Tartsd távol tőlük a gyermekeidet és magyarázd el nekik, hogy a tűz kialvása után is veszélyesek.

A fűnyírás szintén szorosan kapcsolódik a nyárhoz, ugyanakkor rendkívül komoly sérüléseket okozhatnak a fűnyíró eszközök kései. A balesetek elkerülése érdekében soha ne használj fűnyírótraktort, miközben gyermekeid az udvaron szaladgálnak. Soha ne engedd gyermekeidnek, hogy bármilyen elektromos fűnyíró készüléket használjanak és ne nyírj füvet sötétedéskor vagy éjszaka, amikor nem látod, hogy mi van előtted.

Vízben

Az úszás a tavakban és folyókban a legveszélyesebb, ahol a víz hidegebb az átlagnál, kiszámíthatatlanul mélyül és komoly sodrása lehet, ami a tapasztalt úszókat is kifáraszthatja. Ha ilyen helyen fürdőzöl, a kisebb gyermekekre mindig adj úszógumit, ne hagyd egyedül a vízben és fontos az is, hogy ismerjük saját korlátaidat. Ha csónakázni indultok, mindig legyen rajtatok mentőmellény és sose fogyassz alkoholt, amíg biztonságosan partot nem értetek.

Úton

Az autóban a gyerekülés nyújtja a legnagyobb védelmet az apró utasoknak, de te se felejtsd el bekapcsolni a biztonsági övedet. Ha gyermekeid kicsit idősebbek lesznek és megszerzik a jogosítványukat, kísérd el őket első útjaikon. Először mindig kisebb távokon, kevésbé forgalmas utakon vezessenek, amíg meg nem szerzik a kellő rutint ahhoz, hogy nagyobb forgalomban is megállják a helyüket.

A gyerekek előszeretettel bicikliznek, rollereznek, gördeszkáznak. Ügyelj rá, hogy ezen tevékenységek közben mindig viseljenek sisakot, könyök- és térdvédőt. A csuklóvédő csak gördeszkásoknak és görkorcsolyásoknak ajánlott, mivel biciklizésnél és rollerezésnél akadályozhatják a kormányzást.

Gyalogosoknak

Gyalogosként arra érdemes figyelned, hogy ha teheted, a járdán sétálj és csak a kijelölt gyalogosátkelőkön próbálj meg átkelni az úton. Ha gyermeked tíz év alatti, ne engedd neki, hogy egyedül sétáljon át az úton, hiszen az ilyen fiatal gyermekek figyelmetlenek lehetnek, esetleg rosszul mérik fel a távolságot és a sebességet.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll