égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

A leggyakoribb kerti sérülések megelőzése és ellátása

A kert gondozása nem csak örömmel, de sérülésveszéllyel is jár!

A jó idő beköszöntével mindenki, aki kertes házban lakik, szeret kimenni a szabadidejében és gondozni, ápolni a kertet. A figyelmetlenség miatt azonban a kerti tevékenységek sokszor végződnek sérülésekkel. A következőkben ezek elkerüléséről illetve ellátásáról lesz szó.

A leggyakoribb kerti sérülések elkerülése

Mindig szedd össze a kerti szerszámokat, ha befejezted velük a munkát. A szerteszét hagyott éles és hegyes szerszámok komoly vágott és szúrt sebeket okozhatnak, ha beléjük nyúlunk vagy lépünk. Minden szerszámnak legyen egy meghatározott helye, így elpakoláskor látni fogod, hogy nem felejtettél-e kint valamit.

A slagot mindig megfelelően tárold, használj csörlőt vagy tekerd fel megtörés mentesen kézzel, ha már nem használod. A szabadon heverő locsolócsövekben könnyű elesni, ráadásul az élettartamuk is csökken, ha nincsenek megfelelően elrakva használat után.

Ellenőrizd, hogy rendesen elzártad-e a kerti csapot. Egy csöpögő csap csúszóssá teheti a járdát vagy sikamlós sártócsa alakulhat ki alatta, ami szintén balesetveszélyes.

Mindig a megfelelő szerszámokat használd az adott munkára, hogy elkerüld a nem megfelelő használatból adódó vágott sérüléseket, zúzódásokat, izomfájdalmat. A kézfejedet kesztyűvel védd az éles kövektől és szerszámoktól.

Használj kiskocsit a nagyobb kövek, egyéb dekorációs tárgyal mozgatására, hogy ne húzd meg a hátadat.

Fűnyírás előtt menj végig a kerten és szedd össze a köveket, gallyakat, mivel ezek veszélyessé válhatnak, ha a fűnyíró kése felkapja őket.

Ha egy nagy fakivágásáról van szó, inkább bérelj fel egy profit a komoly sérülések elkerülése érdekében.

A kertészkedés során szerzett sebek ellátása

Ha mégis megvágnád vagy megszúrnád magad kertészkedés közben, először is alaposan mosd ki a sebet, mert a kerti szerszámokról különösen sok szennyeződés kerülhet bele. Itasd szárazra a sérült területet, majd kend be fertőtlenítővel. Ha ezzel elkészültél, ragaszd le vagy kösd be a sebet. Az aluderm tapaszok használata erősen ajánlott, mivel ezek alumíniumrétegüknek köszönhetően elvezetik a sebből érkező váladékokat, ezzel tisztán tartva azt és megakadályozva a sebbe való beleragadást.

A Soft1 tapaszok szintén remekül alkalmazhatóak, ezek csak önmagukhoz tapadnak, nem ragadnak bele a sebbe és nem hagynak ragacsos nyomot a bőrön, emellett a nehezen elérhető területek is remekül beköthetőek vele.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll