égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

A leggyakoribb hibák és tévhitek az elsősegély nyújtásban

Fontos, hogy ne pánikoljunk be az olyan helyzetekben, amikor valaki megsérül és elsősegélyt kell nyújtanunk, de legalább ilyen fontos, hogy ne kövessük el a leggyakoribb hibákat, melyekkel csak tovább súlyosbíthatjuk a helyzetet.

A leggyakoribb tévhitek az elsősegély nyújtásban

  1. Tévhit: Kenjünk vajat az égett bőrre

A vaj és a hozzá hasonló tejtermékek nem eresztik át a hőt, így csapdába ejtve azt a bőrön belül, ami hegesedéshez, sőt, akár fertőzéshez is vezethet. Az égési sérülések hűsítésére a víz a legjobb, ellátásukkor pedig mindenképpen orvosilag elismert égési gélt használjunk. Ilyen például a Burn Free gél, mely folyamatosan hűsíti a bőrt és csökkenti a fájdalmat.

  1. Tévhit: A kisebb sebek gyorsabban gyógyulnak, ha szabadon hagyjuk őket

Valójában a sebek akkor gyógyulnak a leggyorsabban, ha megfelelően védve vannak a külső hatásoktól. A szabadon hagyott seb kiszáradhat, ami hegesedéshez, újbóli felszakadáshoz és maradandó sebhelyekhez vezethet. Az aluderm tapaszok kiváló nedvszívó képességüknek köszönhetően ideális környezetet teremtenek a sebgyógyuláshoz.

  1. Tévhit: Ha valaki rosszul lesz, ültessük fel

Ha valaki olyan rosszul lesz, hogy úgy érzi, le kell feküdnie, ne gátoljuk meg ebben. Amíg rosszul érzi magát, ne ültessük fel, mert az ájuláshoz vezethet, ha pedig előrebukik a feje, az elzárhatja a légutakat és leállhat a légzése. Hagyjuk feküdni, ha fekvés közben elájulna, helyezzük stabil oldalfekvésbe.

  1. Tévhit: Orrvérzés esetén hajtsuk hátra a fejünket

Ez talán mind közül a legelterjedtebb tévhit, a valóság azonban az, hogy nem szabad hátrahajtani a fejünket ilyen esetben, mert vér kerülhet a tüdőnkbe vagy a gyomrunkba, ami hányást okozhat.

Az orvosok szerint az a legjobb, ha befogjuk az orrunkat tíz percig. Ne legyünk türelmetlenek, ne ellenőrizgessük 2-3 percenként, hogy elállt-e a vérzés, várjuk ki a tíz percet. Ha a vérzés 10-15 perc után sem állt el, keressünk fel egy orvost.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll