égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

A legegyszerűbb módjai a konyhai égési sérülések elkerülésének

Szerencsére a legtöbb, konyhában elszenvedett égési sérülés első- vagy másodfokú, melyek otthon is kezelhetőek, a legjobb azonban az lenne, ha ezeket is eltudnánk kerülni. A következőkben olyan egyszerű tanácsokról lesz szó, melyek betartásával sokkal biztonságosabbá tehetjük konyhánkat.

Az égési sérülések elkerülése konyhánkban

  1. Tartsd a gyermekedet a konyhán kívül vagy legalább a lehető legtávolabb a gáztűzhelytől, amikor éppen főzöl. A járni tanuló kisgyermekek gyakran meginognak, ilyenkor igyekeznek kapaszkodót találni. Ügyelj rá, hogy ez ne a forró sütőajtó legyen.
  2. Ha egy forró vízzel vagy egyéb forró folyadékkal teli edényt helyezel arrébb, győződj meg róla, hogy gyermeked nincs láb alatt és nem fogsz megbotlani benne.
  3. Ha egy forró edény alá törlőruhát vagy papírtörlőt helyezel, figyelj oda, hogy az ne lógjon le túlságosan, különben gyermeked magára ránthatja.
  4. Légy óvatos, ha mikrohullámú sütőben melegíted az ételt. Gyakori tévhit, hogy ott nem tud annyira felforrósodni az étel, mint a hagyományos sütőben. Ha fröccsenés gátlót használsz, az alóla kicsapó gőz is megégethet. Gyermekednek csak akkor engedd meg, hogy egyedül használja a mikrohullámú sütőt, ha elég magas ahhoz, hogy biztonságosan ki tudja venni belőle az ételt.
  5. Mindig tartsd be az elősütött, előfőzött ételek csomagolásán található útmutatót. Csak olyan edényt helyezz a mikróba, melyen fel van tüntetve, hogy mikrohullámú sütőben használható.
  6. Ha a sütőből szeretnéd kivenni az ételt, mindig legyen rajtad sütőkesztyű.
  7. Ha hosszú a hajad, főzés közben tűzd fel, és a ruhád ujját is tűrd fel, mert ezek komoly tűzveszélyt hordoznak magukban.
  8. Úgy állítsd be a bojlered, hogy legfeljebb 50°C-ra melegítse a vizet, ezzel elkerülheted, hogy csapvíz okozta égési sérüléseket szenvedj.

Ha mégis megtörténik a baj

Ha minden óvintézkedés ellenére megégetnéd magad, a sérült testrészt tartsd hűvös vagy szobahőmérsékletű víz alá, hogy megakadályozd a káros hőhatás továbbterjedését. Ezután itasd szárazra a sérült bőrt, majd kend be Burn Free égési géllel, mely folyamatosan hűsít és csökkenti a fájdalmat.

Ha a bőrön hólyagok jelennek meg, akkor másodfokú égési sérülésről van szó. Ügyelj rá, hogy a hólyagok ne fakadjanak ki, mert az fertőzéshez vezethet. Helyezz laza kötést a hólyagos területre, hogy megvédd az irritációtól. Ha az égési sérülés másodfokúnál súlyosabb vagy 7-8 cm-nél nagyobb átmérőjű, keress fel egy orvost.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll