égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

A kutyaharapások kitisztítása és ellátása

A kutyaharapás nem csak nagyon fájdalmas, de legalább ennyire veszélyes is, hiszen amellett, hogy a fogak az izmokat és az ínakat is megsérthetik, a róluk a sebbe kerülő baktériumok komoly fertőzésveszéllyel járnak, ezért a megfelelő sebkezelés elengedhetetlen ilyen esetekben.

Sebkezelés kutyaharapás esetén

  1. Alaposan mosd ki a sebet szappanos vízzel, hogy eltávolítsd belőle a nyálat és egyéb szennyeződéseket, melyekről kórokozók kerülhetnek a véráramba.
  2. Egy steril gézlappal vagy tiszta törülközővel itasd szárazra a harapott sebet és környékét, majd kend be fertőtlenítő krémmel.
  3. Kötözd be vagy ragaszd le a sebet, annak méretétől függően. Erősen ajánlott az aluderm vagy a Soft1 tapaszok és kötszerek használata, mivel ezek kiváló nedvszívó képességűek, így tisztán tartják a sebet és nem ragadnak bele abba.
  4. Mindenképpen keress fel egy orvost, és mutasd meg neki a harapást, akkor is, ha nem tűnik komolynak.
  5. Legalább naponta egyszer cseréld ki a kötést, amíg a seb be nem gyógyul.

Tippek és tanácsok

  • Ha a kutya gazdája a közelben van, kérdezd meg a nevét és címét és azt, hogy kapott-e a kutya veszettség elleni védőoltást. Jelentsd a történteket a rendőrségen.
  • Ha évek óta nem kaptál tetanusz elleni védőoltást, azt is kérj az orvosodtól. Ha idő közben fertőzésre utaló jeleket látnál a seben, mindenképpen menj vissza az orvoshoz.
A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll