égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

A közönséges szemölcs eltávolítása

szemolcs eltavolitasMi a szemölcs eltávolítás menete?

A legtöbb ember szervezetében olyan immunreakció képződik, mely következtében a szemölcsök maguktól elmúlnak. A szemölcsök egyötöde hat hónapon belül elmúlik, és kétharmaduk két évben belül magától eltűnik. Abban az esetben azonban, ha a szemölcse nem tűnik el magától, vagy csúnya, vagy kényelmetlenséget okoz, megpróbálhatja házi kezeléssel ellátni szemölcsét, vagy pedig segítséget kérhet bőrgyógyászától. Amennyiben diabétesze van, vagy gyenge az immunrendszere nem tanácsos a házi szemölcskezelés, inkább forduljon orvoshoz és kérje a szemölcs eltávolítását.

Ha úgy dönt, hogy házilag kezeli szemölcsét, abban az esetben különböző recept nélküli ellenszerek kaphatók folyadék, gél, ecsetelő valamint kenőcs formájában. Ezek többsége szalicil-savat tartalmaz, amely hatóanyag elgyengíti a rendellenes bőrsejteket, és feloldja őket.

Először is áztassa vízben a szemölcsöt öt percig, hogy az ellenszer könnyebben áthatolhasson a bőrön. Ezt követően egy mosdókesztyűvel, vagy habkővel finoman dörzsölje le az elhalt bőrsejteket. Ez a fajta szemölcs eltávolítási módszer napi kezelést igényel, gyakran több héten keresztül. Mindeközben nem szabad ugyanazt a mosdókesztyűt, vagy habkövet ismételten felhasználni, mert ezekkel az eszközökkel könnyen visszafertőzheti saját magát a szemölcs vírussal. A recept nélküli szalicilsavas ellenszerek használatát követően a felületet kábel ragasztószalaggal be kell ragasztani, ami segít abban, hogy a szalicil sava a felületen maradjon, és könnyebben felszívódjon a bőrbe.

Ha azonnali látványos eredményt és biztos sikert szeretne elérni, keressen fel egy bőrgyógyászt, ilyenkor többnyire a következő szemölcs eltávolítási lehetőségek közül választhat:

  • Cryoterápia, azaz a fagyasztásos módszer: Ez a legajánlottabb, mivel alkalmazása fájdalommentes, így nincs szükség érzéstelenítő injekciókra, nem okoz vérzést, ami a továbbfertőzés elkerülése érdekében fontos és nem okoz csúnya hegeket. Mindemellett már egy kezelés látványos eredmény hoz és a tünetek nagy része eltűnik.
  • Lézeres, elektromos tűs módszer: Ezek szintén hatékony módszerek, ám fájdalmasak, vérzéssel járnak, ráadásul csúnya sebhelyek maradhatnak utánuk, ami a jól látható helyeken nem teszi előnyössé ezen módszere alkalmazását.
  • Savas módszer: Ilyenkor a bőrgyógyász egy olyan savas kémhatású készítményt alkalmaz vagy ír elő, mely lemarja a szemölcsöt. Ennek a hátránya, hogy a szemölcs körül található bőrt is károsíthatja, irritálhatja, különösen az olyan helyeken, ahol vékonyabb a bőrréteg, így például az arcon.

Forrás: webmd

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll