égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

A könnyebb égési sérülések ellátása

egesi serulesAz égési sérülésének kezelése során az első lépés az, hogy megszüntessük az égés kiváltó okát. Fontos, hogy égő benzint és olajat soha ne oltsunk vízzel! Ilyen esetben alkalmazzunk homokot vagy egy nagyobb méretű lepedőt, amivel lefojthatjuk a tüzet.

Ezután a sérült égési sebeit felmérve cselekedjünk! Ha harmad- vagy negyedfokú sebesüléssel van dolgunk, akkor ne nyúljunk a sérült bőrrészhez, ne is vizezzük, hanem azonnal kérjünk orvosi segítséget, hívjuk a mentőket!
Elsőfokú és enyhébb másodfokú égési sérülések esetén elegendő lehet az otthoni elsősegélynyújtás, sebellátás.

Az első- és másodfokú égési sérülések ellátása

Az ilyen felszínes égési sebnél tegyük folyó hűvös vagy szobahőmérsékletű víz alá a roncsolódott bőrfelületet, majd alaposan, de óvatosan tisztítsuk meg a sebet! Ajánlott a Burn Free égési gél használata az érintett bőrfelszínen. A gél kíméletesen enyhíti a sérülés fájdalmait a hőelvonó hatásának köszönhetően. Továbbá egy védőréteget képez az égett bőr felett, megakadályozva ezzel a kórokozók bejutását a sérült felülten, így megvédi a sebet az elfertőződéstől.

Használhatjuk a Burn Free termékcsalád kötszereit is. Ezekkel hatékonyan lefedhetjük a sérült bőrrészt. A kötszernek nagy a nedvszívó képessége. További előnye, hogy nem ragad bele a sebbe, így kíméletesen eltávolíthatjuk a kötést anélkül, hogy a sérült bőrrészt tovább roncsolnánk.

Mit ne tegyünk égési sérülés esetén?

Nagyon fontos, hogy a seb megtisztítása előtt soha ne alkalmazzunk olyan házi praktikákat, mint például az égett felület tejföllel, olajjal vagy egyéb krémekkel való bekenése, hiszen ezzel teljesen lefojtjuk a bőrt, mely így nem lesz képes megszabadulni a hőtől, ami további szövetroncsolódáshoz vezet.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll