égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

A kisgyermekek égési sérüléseinek ellátása

Egy pillanatnyi figyelmetlenség is elég ahhoz, hogy egy kíváncsiságtól vezérelt kisgyermek magára borítson egy forró teával teli bögrét, lerántson egy vízforralót vagy a kerti sütögetés közben játék közben nekiszaladjon a grillsütőnek és égési sérüléseket szenvedjen.

A gyermekek esetében különösen fontos az azonnali fájdalomcsillapítás és a minél gyorsabb, szakszerű ellátás. A következőkben arról lesz szó, hogy mit tegyünk, ha környezetünkben egy kisgyermek szenved égési sérüléseket.

Maradj nyugodt

A legszörnyűbb, amikor egy kisgyermeket ér baleset, főleg, ha a te gyermekedről van szó, de azzal nem segítesz rajta, hogy pánikba esel és azt sem tudod, mihez kezdjél. Próbálj meg higgadt maradni, ne feledd, a gyermek nem tud segíteni magán, csak rád számíthat. Beszélj hozzá kedves, nyugtató hangon és légy vele finom.

Vetkőztesd le

A baleset bekövetkezése után azonnal vetkőztesd le a gyermek össze ruháját. Elsőre furcsának tűnhet ez a tanács, de három szempontból is nagyon fontos:

  1. Az olyan kicsik, akik még beszélni sem tudnak, nem fogják tudni elárulni, hogy hol fáj nekik. Azzal, hogy levetkőzteted, azonnal láthatod, hogy mely testrészén szenvedett égési sérüléseket.
  2. Ha a különböző ruhadarabok nem akadályoznak, sokkal könnyebb megkezdeni a seb ellátását.
  3. Ha orvosi segítséget hívtál, a kiérkező orvos könnyebben meg tudja vizsgálni a picit és észrevehet olyan sérüléseket is, amiket te esetleg nem.

Az égési sérülés ellátása

Folyass langyos vagy hideg vizet a sérült bőrfelületre, így hűzve azt. Ügyelj arra azonban, hogy a vízsugár ne legyen túl erős, hiszen ez tovább növelheti a fájdalmat. Ezután kend be a sérült területet valamilyen égési sérülésekre ajánlott termékkel, például Burn Free géllel, mely folyamatosan hűsíti a bőrt és csökkenti a fájdalmat. A Burn Free hydrogéles kötszer formájában is elérhető, komolyabb vagy nagyobb kiterjedésű égési sérülések esetére.

Kérj orvosi segítséget!

Az égési sérülések súlyosságától függően hívj mentőt vagy vidd be gyermekedet te magad a kórházba. Számíts arra, hogy hosszú órákat kell eltöltenetek a kórházban. Őrizd meg higgadtságod és készíts össze váltóruhát, cumisüveget, pelenkát és egyéb dolgokat, melyre gyermekednek szüksége lehet.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll