égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

A kémiai égési sérülésről bővebben

Vegyszerek okozta égési sérülés

Bár a kémiai égési sérülés fájdalmas, általában nem olyan veszélyes. Ilyen jellegű égési sérülést leggyakrabban a házi tisztítószerek és a benzin váltanak ki.

Mit tegyünk kémiai égési sérülés esetén?

Ha ilyen anyag kerül a bőrünkre, akkor a legfontosabb, hogy először eltávolítsuk a maró anyagot a testünk érintett felületéről. Töröljük le a bőrünkre került anyagot, majd mossuk folyó víz alatt legalább 20 percig a sérült bőrfelszínt.

Távolítsuk el az olyan ruhákat vagy ékszereket, amelyek kapcsolatba kerülhettek a maró szerrel, hogy az véletlenül se érintkezzen a bőrünkkel.

Kötözzük be a sérülést! Nem érdemes hagyományos gézt alkalmazni erre a célra, az ugyanis beleragad a sebbe, a kötés eltávolítása pedig ezáltal fájdalommal jár, és tovább ronthatja a sérülés állapotát. Helyette használjuk az aluderm sebkötő anyagokat vagy a Burn Free termékcsalád égési sérülések kezelésére kifejlesztett kötszereit.

Nagyon fontos, hogy semmiképpen ne dörzsöljük, és ne tépkedjük az égett bőrt! A Burn Free égési gél használatával nincs szükség arra, hogy vizes borogatással enyhítsük az égési sérülés által okozott fájdalmat, ugyanis a gél ilyen hatással is rendelkezik. Hatékonyan enyhíti a fájdalmat, hiszen a bőrre kerülve azonnal hőt von el a roncsolt bőrfelszínről, így eredményesen hűti az égési sebesülést. A gél alkalmazásával a seb fertőtlenítése sem szükséges. A gél antibakteriális hatású, nem engedi, hogy a kórokozók a sérülés helyén a szervezetünkbe kerüljenek.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll