égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

A kémiai égési sérülések kezeléséről

Kémiai égési sérülések elsősorban az otthonunkban található különböző tisztítószerek figyelmetlen használatának következtében alakulnak ki.

Mivel ezek a szerek nagyon sok erősen mérgező, illetve a bőrünket maró, roncsoló tulajdonságú vegyi anyagot tartalmaznak, ezért nagyon fontos, hogy körültekintőek legyünk a használatuk során. Fontos megelőző óvintézkedés, hogy ha ilyen anyagokkal dolgozunk, akkor figyeljünk a megfelelő ruházatra: viseljünk gumikesztyűt, indokolt esetben akár védőszemüveget is felvehetünk.

Mit tehetünk, ha valamilyen tisztítószer mégis a bőrünkre került, és a testünk valamilyen roncsolódást szenvedett?

Minél gyorsabban próbáljuk meg eltávolítani az irritáló anyagot a bőrünk felületéről. A háztartásban található tisztítószerek általában nem tartalmaz annyira tömény kémiai anyagokat, ám enyhébb égési sérüléseket így is okozhatnak. Ha lúg vagy sav került a testünkre, először egy száraz kendővel, anyagdarabbal töröljük körbe a sérült bőrrészt! Ezután helyezzük folyó hűvös vagy szobahőmérsékletű víz alá a károsodott bőrfelületet! Bő vízzel, alaposan öblítsük le a sebet!

Milyen kötszer használata ajánlott?

Végül helyezzünk fedő kötést a sérülésre! Használhatjuk a Burn Free termékcsalád kötszereit, amelyekkel könnyedén hermetikusan lezárhatjuk a sebesülésünket. Az orvosok által kifejlesztett kötszer nem irritálja a bőrünket, hanem nyugtatja és hűti a sérült felületet.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll