égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

A hegesedés elkerülése gőz okozta égési sérüléseknél

Égési sérülés akkor keletkezik, ha bőrünket magas hő éri. Ha nem látjuk el időben és megfelelő módon az égési sérülést, akkor annak begyógyulása után is hegek maradhatnak bőrünkön. A hegesedést, maradandó sebhelyeket többnyire fertőzések okozzák. A következőkben azt mutatjuk be, hogy ez miként kerülhető el.

  1. Az égési sérülés elszenvedése után azonnal hűtsük le az égett területet hűvös vagy szobahőmérsékletű vízzel. Ezzel megakadályozzuk, hogy a bőr rétegein belül továbbterjedjen a káros hőhatás. Ne tegyél jeget a sebre, mert az károsítja a bőr szöveteit.
  2. Vizsgáld meg alaposan a sérülést, hogy megállapíthasd a súlyosságát. Ha az égett terület piros, de nem jelennek meg rajta hólyagok, akkor minden bizonnyal első fokú égési sérülésről van szó. Ha az égés nagy kiterjedésű, például az egész karodon megfigyelhető, mindenképpen fordulj orvoshoz.
  3. Kend be a sérült területet égési géllel, például Burn Free-vel. Ez folyamatosan hűsíti a bőrt, ezáltal csökkentve az égési sérüléssel járó fájdalmat. Semmiképp se használj vajat vagy tejföld, mert ez csapdába ejti a hőt a bőrön belül, további károsodást okozva.
  4. A biztonság kedvéért helyezz laza kötést a sérült területre. Ezt 24 óra múlva vedd le és újra vizsgáld meg a sérülést. Ha hólyagok jelentek meg rajta vagy váladékozik, keress fel egy orvost, aki segít a fertőzések elkerülésében.

Tippek és tanácsok

  • Ha szükséges, vegyél be egy vény nélkül kapható fájdalomcsillapítót.
  • A kifakadó hólyagok nagy fertőzésveszélyt hordoznak magukban, ezért mindenképpen látogass el egy orvoshoz, ha hólyagosodást tapasztalsz.

Forrás: LiveStrong

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll