égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

A forró gőz okozta égési sérülések ellátása

Aki rendszeresen főz vagy vasal, az egy figyelmetlen pillanatban könnyen megégetheti magát az edényből vagy a vasalóból kicsapó forró gőzzel. Az októl függetlenül a gőz által okozott égési sérülések nagyon fájdalmasak, ezért fontos, hogy tudjuk, hogyan lássuk el őket és miként csökkentsük a fájdalmat. A gőz többnyire másodfokú égési sérüléseket okoz, aminek tünetei pirosság, dagadás és a hólyagosodás.

Teendők gőz okozta égési sérülés esetén

  1. Hideg vízzel hűtsd a sérült területet 10-20 percig, hogy megállítsd a hőhatás terjedését. Ha nem hűtöd a sebet, az égés a mélyebb területekre is átterjed. Ne használj jeget, mert az károsíthatja a bőrt. Ne fújj a sérülésre, mert a szádból kórokozók kerülhetnek bele, ami sérüléshez vezethet.
  2. Kend be a sérült részt Burn Free égési géllel, mely hűsít és a fájdalmat is csökkenti, gyógynövénytartalma pedig kizárja az allergiás reakciók kialakulásának lehetőségét.
  3. Ha felhólyagosodott a bőr, helyezz rá kötszert. Ez megóvja a hólyagokat a kifakadástól, így a bőr zavartalanul regenerálódhat alattuk.
  4. Ha továbbra is fájdalmaid vannak, vegyél be valamilyen vény nélkül kapható fájdalomcsillapítót.
  5. Naponta kétszer óvatosan tisztítsd meg a sebet, majd újra kend be Burn Free géllel.
  6. Ne feledkezz meg pótolni az égés során elvesztett folyadékmennyiséget.

Tippek és tanácsok

  • Mindig olyan kötszereket alkalmazz, melyek nem tapadnak a sebbe, így cseréjükkor nem fogod megsérteni a sérült bőrréteget. Ajánljuk a Burn Free, a Soft1 és az aluderm kötszerek használatát.
  • Ha súlyosnak véled az égési sérülést vagy úgy látod, hogy elfertőződött, mindenképpen fordulj orvoshoz.
A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll