égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

A cukorbeteg égési sérültek kezelése

Az inzulin egy olyan hormon, mely segít szervezetednek a cukrot energiává alakítani. Ha a tested nem termel elég inzulint vagy nem a megfelelő módon reagál rá, diabéteszről beszélünk. Ilyenkor az inzulin injekciók ellenére is felléphetnek különböző problémák, például az immunrendszer gyengesége.

Ez azt jelenti, hogy a cukorbetegek sebei nehezebben gyógyulnak és könnyebben elfertőződhetnek. Ha egy cukorbeteg személy szenved égési sérülést, mindenképpen ajánlott orvoshoz fordulni a súlyos fertőzések elkerülése érdekében.

Az égési sérülések kezelés cukorbetegség esetén

  1. Távolítsuk el a hőforrást és 15-20 percig folyassunk hideg vizet a sérült területre, hogy megszüntessük az égő érzést és kimossuk a szennyeződéseket a sebből. Ezután egy tiszta ruhával itassuk szárazra a sérült területet.
  2. Tegyél hideg vizes borogatást az égési sérülésre, de ne nyomd rá túl erősen, mert az további fájdalmat okozhat. Ezután alkalmazz Burn Free gélt, mely hatékonyan hűsíti az égett bőrt és csökkenti a fájdalmat.
  3. Kötözd be a sebet, használd a Burn Free hydrogéles kötszereit, melyek amellett, hogy megvédik a sebet a külső káros hatásoktól és kórokozóktól, hűsítik azt és a fájdalomérzetet is csökkentik.
  4. Minél hamarabb kérj orvosi segítséget. Az első- vagy másodfokú égési sérülések alapesetben otthon is gyógyíthatók, a diabéteszes embereknél azonban könnyebben kialakulhatnak fertőzések, ezért mindenképpen érdemes kikérni egy szakember véleményét.

Tippek és tanácsok

  • Fájdalomcsökkentésre bátran alkalmazhatóak a recept nélkül kapható fájdalomcsillapítók. Ha a fájdalom túl erős, az orvos felírhat erősebb készítményeket is.
  • Ne próbáljuk meg fújással hűsíteni az égési sérülést, mert így kórokozók kerülhetnek a sebbe.
A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll