égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

A cryoterápia története – Fagyasztás az ókor óta

A cryoterápia szó a hideg, fagyos hőmérséklet gyógyítási célokra való felhasználását jelenti. Ma már leggyakrabban a fagyasztásos szemölcs eltávolítási módszerrel azonosítják, pedig alkalmazható többek között a rákgyógyításban is. Ezúttal azt mutatjuk be, hogyan fejlődött ki ez a technika.

Már az időszámításunk előtt 2500 évvel élt egyiptomiak is felismerték a hideg áldásos hatásait és be is vetették azokat a sérülések és gyulladások gyógyításában. Napóleon legendás sebésze, Dominique-Jean Larrey az amputációk könnyebbé tételében vette hasznát a fagyasztásnak, a Moszkvából való kivonulás ideje alatt.

1845 és 1851 között egy angol orvos, Dr. James Arnott rendszeresen használt hideg eszközöket különböző tünetek, például fejfájás elmulasztására, majd a rákgyógyításban is kipróbált egy -18 és -24°C közötti hőmérsékletű, zúzott jeget tartalmazó sóoldatot. Megfigyelte, hogy a fagyasztás hatására a daganat mérete csökkent és a betegséggel káró fájdalmak is enyhültek. Egy készüléket is tervezett a fagyos oldat adagolására, de ennek használata körülményes volt és kevésbé volt hatékony. Arnott azt is megállapította, hogy a hideg a kisebb beavatkozások esetén remeköl érzésteleníti az adott területet.

Kozmetikai célokra 1889-ben, egy New York-i fizikus, Campbell White használta először a fagyasztásos eljárást. Ő -190°C-os folyékony levegőt használt, többek között herpeszek, fekélyek és szemölcsök kezelésére.

A folyékony nitrogén megjelenése

A későbbiekben megszilárdul szén-dioxidot és folyékony oxigént is használtak ilyen célokra, majd a második világháború után elérhetővé vált a folyékony nitrogén, amit 1950-ben, Dr. Ray Allington használt először szemölcs eltávolításra és egyéb kozmetikai problémák orvoslására. Az első, a mai modern cryoterápiás készülékhez hasonlító eszközt Irving Cooper fizikus és Arnold Lee mérnők közösen készítette el.

A technika azóta egyre jobban fejlődik, egyre jobban kezelhető és hatékonyabb készülékek válnak elérhetővé. Az egyik legjobban ajánlott a Cryo Success, melynek használata nagy precizitást tesz lehetővé, gazdaságos és már az első kezelés eltünteti a tünetek nagy részét. Emellett a cryoterápia többi előnyével is rendelkezik, azaz nem okoz vérzést, megerősíti a bőr védekezőképességét az adott helyen és fájdalommentes a használata.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll